Óriási kamu terjed a Messengerről – ezt tedd, ha látod

Már megint hoax terjed a Facebookon, ezúttal a Messengerről állítanak olyat, amitől te is megijedsz, ha olvasod.

A HVG cikke időről időre felbukkannak olyan üzenetek a Facebookon, melyek az oldal működésével kapcsolatosak, és valami furcsaságot szeretnének tőled (pl. írd ki az üzenőfaladra, hogy ne töröljön a Facebook, mert különben töröl, írd ki, hogy nem járulsz hozzá a fotóid publikussá tételéhez, ellenkező esetben holnaptól már csak az nem látja őket, akinek nincsen szeme, stb.). Most ez az üzenet terjed a közösségi háló üzenetküldőjével kapcsolatban:

“Helló! Ez az üzenet a messenger-től van. Az utóbbi időben sok panasz volt a messengerre,hogy egyre lassabban működik. A követkzők az okok: messenger-re egyre többen jelentkeznek be,és sokan vannak akik nem használják már. Ezzel az üzenettel kiakarjuk találni,hogy te tényleg rendszeresen használod a messenger-t.Ezért következő a kérésünk: küld el ezt ez üzenetet minimum 16 embernek. Aki ezt az üzenetet a következő 2 héten belül nem küldi el,megmutatja nekünk,hogy a messenger-ét nem használja, és lelesz törölve a messenger-ről,hogy több hely legyen. Tehát küld el ezt tovább a barátaidnak és kérd meg őket is,hogy küldjék tovább,hogy a messengeren tudjanak maradni. Bocsi de ez tényleg nem vicc, már 8871 embert töröltek.”

Ha te is látod ezt az üzenetet, egy dolgot tegyél vele: rejtsd el a faladról vagy ignoráld, mert bizony átverés. A Messenger nem fog törölni, ez egy újabb olyan hülyeség, mint amilyeneket fentebb említettünk.