Majdnem átvezette Ausztráliát egy 12 éves kisgyerek

Egy aprócska dolog miatt állították meg a rendőrök, valószínűleg utána a földről szedték fel az állukat.

Az ABC híradása szerint a gyermek a kontinens délkeleti csücskéből, egy alig 800 fős városkából, Kendallból indult útnak, a végcél pedig Perth volt, mely a délnyugati parton található.

A kettő város között a távolság nem kicsi, tekintve, hogy az egyik a földrész egyik, míg a másik a földrész másik sarkában található:

A térkép szerint a két város közötti táv autóval megállás nélkül 43-44 óra alatt tehető meg, 4116, illetve 4279 kilométert kell levezetnie annak, aki erre az útra vállalkozik.

Hogy mi motiválta a fiút, arra a cikk nem tér ki. Arra viszont igen, hogy több mint 1000 kilométert megtett már, mikor megállították a rendőrök. A hatóság munkatársai azonban nem azért meszelték le a kocsit, mert egy 12 évest láttak a volán mögött, hanem azért, mert lógott az egyik lökhárító.

A gyereket a rendőrök a közeli rendőrségre vitték, az ügyben nyomozás indult.

A Mashable azt írta, hogy a Perthbe vezető út átvisz a Nullarbor Plainen, ami lényegében egy fa nélküli, 1100 kilométer hosszú síkság. Aki arra utazik, annak azt szokták javasolni, hogy vigyen magával extra benzint és rengeteg ivóvizet, mert gyakorlatilag a semmin visz át az út. Ezen a térségen vezet át egyébként a kontinens leghosszabb egyenes útszakasza: 146 kilométerig egy hajszálnyi görbület sincs az említett betoncsíkon.

Nullarbor Plain, ahol Ausztrália leghosszabb egyenes útszakasza található (fotó: Wikipedia.org)

Hogy a gyermeknél volt-e extra üzemanyag és víz, arra nem tért ki a cikk.