Karnyújtásnyira a 24 fok, de elszomorodsz, ha meglátod, mi jön utána

Miért csinálja ezt velünk az április?

A hűvös, szeles, borús hétvége után felmelegedés jön – láttuk a Kiderül előrejelzésében.

A hétfő még sajnos nem lesz a kedvenced, felhős időre és több-kevesebb napsütésre számíthatsz, a szél élénk lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Kedden az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, elszórtan lehet zápor, a déli, délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Szerdán az előrejelzés szerint a Dunántúlon több, keleten kevesebb lesz a felhő, szórványosan valószínű zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati szelet nagy területen erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 19 és 24 fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar. A Kisalföldön az északnyugati, másutt a déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de északnyugaton csak 7, 14 fok valószínű.

Péteken sokfelé várható eső, zápor, zivatar, eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat felől szakadozik a felhőzet. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a Tiszántúlon 9, 13 fok is lehet. Nem lesz már olyan meleg, mint kedden és szerdán volt, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

A hosszú hétvége első napján, szombaton a sok gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés várható, több helyen alakulhat ki záporeső, az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Vasárnap a Kiderül szerint szintén kell majd csapadékra számítani, záporok lehetnek, a nappali csúcshőmérséklet 6-16 fok között alakul majd.

Fotó: kiderul.startlap.hu