BKK-üléshuzatból teremtettek divatot a magyar gimisek

Már te is rendelhetsz az új ruhakollekcióból.

A 444.hu írta meg, hogy a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai egy órai feladathoz kapcsolódóan egy olyan projektmunkát hoztak létre, mely során BKK-járművek üléshuzataiból készítenek ruhákat, kiegészítőket. Ezzel a tömegközlekedésre és ezzel a környezetvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet.

A feladat során egy céget kellett csinálni a diákoknak. Így született meg az RBN Design, melynek bejegyeztetésében, számlázásában segítette a diákokat a suli.

A cikk szerint a termékek konkrétan a BKK által használt textilből készülnek. A tömegközlekedési cég is jó fej volt velük, mikor ugyanis megkeresték a társaságot a diákok, hogy honnan veszi a textilt, simán elárulta nekik.

Fotó: Facebook/RBN Design

A diákok egy gyöngyösi varrónő segítségével 25 táskát, 35 pólót, 10 sapkát és 50 bérlettokot gyártottak le. A projektbe 30 ezer forintot fektettek, a termékeket május végéig akarták értékesíteni, de annyi megrendelés jött be, hogy már az újragyártásra is felkészültek.

Fotó: Facebook/RBN Design

A táskák 2500 forintba, a sapkák 2000, a pólók 1500, a bérlettartók 500 forintba kerülnek. Ha mindent sikerül eladni ezeken az árakon, a projektbe fektetett 30 ezer forint nyolcszorosát kaphatják vissza. A terveik szerint a pénzt egyenlően osztják el egymás között.

Fotó: Facebook/RBN Design

Fotó: Facebook/RBN Design

További fotókért keresd fel az RBK Design Facebook-oldalát!