Összefogott az ország a súlyos beteg szárligeti kisfiúért

Néhány nap alatt már 10 millió forintot gyűjtöttek neki, a gyógyulás csak Amerikában érhető el.

Ábris most nyolc és fél hónapos, Szárligeten él anyukájával, aki egyedül neveli őt – írta a Kisalföld.

A gyermek súlyos beteg. Március végén gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak nála, ami egy ritka, öröklődő betegség. Ábrisnál a betegség legsúlyosabb fajtája jelentkezett, az esetek nyolcvan százalékában a beteg babák az egyéves kort sem érik meg, nem tanulnak meg fölülni, ugyanis fokozatosan elvesztik a gerincvelő mozgató idegsejtjeit.

Ábris életét egy amerikai gyógykezelés mentheti meg, de elképesztően drága, egy injekció 125 ezer dollárba – mintegy 36 millió forintba – kerül.

A szárligeti kisfiúért rengetegen fogtak össze. Kampányol érte a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat, számlát nyitott Ábris támogatására, ide eddig 10 millió forint folyt be. A szervezet gyermek ideggyógyász szakorvosa vállalta a kapcsolattartást a külföldi klinikákkal, emellett bejegyezték a BJÁbris Alapítványt, ahová átkerül majd az eddig befolyt adomány.

Ábrisnak úsvét vasárnap egy tatabányai autóstalálkozón gyűjtöttek 600 ezer forintot, április 21-én pedig Gödöllőn adnak segélykoncertet, melynek bevételét Ábrisnak ajánlják.

Május 7-én tatán közösségi futást szerveznek, itt Ábrisért is futnak majd.

Ábris anyukája, Flóra megingathatatlan, fáradhatatlanul intézi az ügyeket, hordja orvoshoz a kicsit, szervez, és közben mosolyog a gyermekre, aki visszamosolyog rá.