Méteres hóra és -15 fokra készül Ausztria

Húsvét vasárnap óta tél van a szomszédban, de a java csak most jön.

Hóriasztást adott ki az Osztrák Meteorológiai Intézet kedd reggel Ausztria nagy részére, ahol vasárnap óta tél van a hegyekben – írta a Síelők.hu április 18-án.

Eszerint a magasabb völgyek már hétfő és kedd reggelre is befehéredtek, azonban szerdára akár Bécs körül is havazhat. Elsősorban Voralrbergtől Salzburgon keresztül egészen a Bécsi erdőig kell készülni ismétlődő havazásra, az Északi Alpokban 100 centiméter feletti friss hóval.

Az időjárás miatt közlekedési fennakadások is várhatók. A téli csapadékot durva hideg kíséri: a cikk szerint 2000 méteren télies -10 fok várhat, 3000 méteren pedig napközben sem lesz melegebb -15 foknál. A nagy mennyiségű friss hó miatt pályán kívül a lavinaveszély is emelkedett, jelenleg 3-as és 4-es veszély van érvényben többek közt a salzburgi és tiroli hegyekben.

A Nyugat.hu mutatott is pár képet, mi van jelenleg az osztrákoknál, kattints a cikkre a fotókért:

Hoppácska: a szomszédoknál már leszakadt a hó

Amíg mi aludtunk, a szomszédokhoz visszatért a tél. Úgy tűnik, hogy Tél kapitány elég dühös a korai tavaszért, mert akkora havat dobott le a stájerországi Sankt Michaelre, hogy öröm lehet lapátolni. Nézzék csak: Brr!