Ingyen húsvéti kirándulásra vitték a beteg gyerekeket a szegedi taxisok

Feledhetetlenné tették a gyerekek ünnepét a segíteni vágyók.

A Délmagyar cikke szerint több beteg kisgyerek húsvétját varázsolták feledhetetlenné a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport tagjai.

A taxisok a szegedi klinika onkológiai osztályán fekvő kisgyerekeket (akiknek állapotuk ezt megengedte) elvitték kirándulni a vadasparkba, akiket természetesen családjuk is kísért.

A taxisok egy leukémiás kisfiút, Norbit, valamint egy ikerpárt, Bogit és Vikit lepték meg az úttal. Viki nem lát, Boginak a születése után néhány nappal le kellett vágni az egyik lábát, édesapjuk elhunyt, az anya egyedül neveli őket.

Taxival vitték a gyerekeket a vadasparkba

Közel 20 motoros járt Fruzsinánál, a bagi kislánynál a hétvégén, akinek az anyukája kért segítséget tőlünk. A szájpadhasadékkal született kislány 6 éves lett, sajnos alig vannak barátai – beszélt a húsvéti akciójukról a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Facebook-csoport szegedi alapítója, Berinszki Zoltán.

A netes közösségbe tartozó motorosok egy bagi kislányt látogattak meg. Fruzsi szájpadláshasadékkal született, most lett hat éves, és alig vannak barátai. A kislányt 20 motoros vidította fel a húsvéti hétvégén.

A Délmagyar szerint a csoport következő akciójára május elején kerül majd sor, a szegedi motorostalálkozóra vinnének hátrányos helyzetű, beteg gyermekeket.