Havas eső, hó, durva lehűlés jön húsvét után, nézd a részleteket!

Ha azt hiszed, hogy már múlik a hűvös április, nagyot tévedsz.

Nyomába sem ér az április a nyárelőt idéző március végéhez, a húsvét is hűvösre, szelesre, borúsra sikerült.

A Kiderül prognózisa szerint azonban az, ami a hosszú hétvége után jön, sokkal rosszabb lesz.

Húsvét hétfőn a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatsz, nyugat felől szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1,+6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Kedden dél felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor északon még hosszabb-rövidebb napos időszakok egyaránt lehetnek. Elszórtan zápor előfordulhat, az északi szél késő délutántól megélénkül, éjszaka megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között lesz.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Az erős északi szelet sokfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Csütörtökön az előrejelzés szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor nyugaton, északnyugaton már felszakadozik a felhőtakaró. Többfelé eshet az eső, a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Az erős északi szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan várható kisebb eső, futó zápor. Az erős nyugati, északnyugati szelet több helyen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között várható.

Fotó: kiderul.startlap.hu