Felnőttként került haza a tiniként elrabolt Rebeka

Hat évnyi rémálom ért véget a hazatéréssel.

Rebeka történetéről a Bors számolt be.

A cikk szerint a lány 13 éves volt, mikor 2011. október 13-án eltűnt mikebudai otthonából. Egy barátnőjével ment el, aki jóval idősebb volt nála. A barátnő másnap átjött, visszakért olyan ruhákat, amiket anno még állítása szerint ő adott kölcsön Rebekának, akinek hollétéről nem mondott semmit.

Kiderült, hogy a lány rossz társaságba keveredett. Jelentkezett, hogy barátaival van, de nem jött haza. A rendőrök találták meg, betették a X. kerületi gyermekgyűjtő intézetbe, ahonnan megszökött, mielőtt odaért volna az anyja. Ezután egy kőbányai hotelben látták három férfival, az ottlakók már ismerték a lányt, a portás viszont letagadta, hogy ott lenne. Kiderült az is, hogy Rebeka egyik barátnőjéből prostituált lett.

Egy évvel eltűnése után Rebeka kétségbeesett hangon hívta fel az anyját Németországból, haza akart jönni. A hosszadalmas visszatérés részleteire nem tért ki a cikk, csak annyi derült ki belőle, hogy a lány hat év után került ismét haza. Egy barát azt mondta a lapnak, a körülményekhez képest jól van, többéves rémálom ért véget számára.