Fagy, eső, viharos szél jut a hosszú hétvégére

Ne reménykedj idilli időben, itt vannak a részletek.

A Kiderül szerint az előtted álló négynapos hétvégétől nem fogod hanyatt dobni magad.

Csütörtökön még szakadozott lesz a felhőzet, elszórtan lehet kisebb eső, zápor, az északnyugati, nyugati szél a délnyugati országrész kivételével erős, helyenként viharos lesz. A reggeli 4-10 fokot 16-21 fok követi nappal – és ettől bizony csak hűvösebb lesz a folytatásban.

Az idéntől már munkaszüneti napnak számított nagypénteken gomolyfelhő-képződés és helyenként vastagabb fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatsz, néhol azonban meglephet egy-egy zápor. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton mindenütt megnövekszik megvastagszik a felhőzet, napos időszakok főként keleten délelőtt lehetnek. A délután második felétől egyre többfelé várható eső, a változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, helyenként talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

A vasárnap borúsan indul, aztán az órák múltával tisztul az ég, de délen sok felhőre kell számítani. Kezdetben többfelé, délután már kevés helyen várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Húsvét hétfőn gyengén és erősen felhős időszakok váltakoznak, estétől növekszik meg erősen a felhőzet, elszórtan várható eső, zápor.
Az északnyugati szél többfelé erős lesz, éjjel és hajnalban 0-7, nappal 10-15 fokot mutat majd a hőmérő.

Te is el tudtál volna képzelni egy kellemesebb hosszú hétvégét, ugye?