Közeleg a hatalmas levendulavirágzás Tihanyban – fontos dátumot mondunk

Írd be a naptárba, mert erről nem akarsz lemaradni!

A kora nyár egyik leginkább várt eseménye sokak számára a tihanyi levendulavirágzás. Június közepétől lilába borulnak a visszhangjáról és az apátságáról híres város környéki levendulamezők, az északi part nyugati szegletét pedig átható levendulaillat lengi be.

Hogy tavaly milyen gyönyörű volt a levendulavirágzás, ebben a galériában mutattuk meg neked:

Csodálatos a tihanyi levendulavirágzás – fotók

Mutatunk néhány fotót, de nem garantáljuk, hogy könnyebb lesz tőlük a meló. Ha június, akkor levendulaszezon. Az illata és illóolaja miatt is kedvelt levendulát az ország számos pontján szedheted, kattints ide, és láthatod, hová és mikor érdemes menned. Tihanyban június 20-án kezdődött, és június 26-ig tart a levendulaszüret.

A virágzásra minden évben fesztivált és szedd magad akciót szerveznek. Idén június 19-e és június 25-e között, minden nap 10-től 20 óráig tartják a XIII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Heteket.

Amint az a fesztivál honlapján olvasható, az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen

Helyszín: Tihany faluba vezető út mellett (Gödrösi elágazó) GPS: 46.919750, 17.864778 A résztvevők az aratáshoz szükséges táskákat a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges. Előzetes regisztráció nem szükséges, a táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.

Itt a helyszín:

Parkolni személygépkocsival a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei a helyszínen tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről. A buszok a Fogas Csárdával szembeni parkolóban állhatnak meg.

További részletekért kattints ide.