Szentendrei úti tragédia: súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják a sofőrt

Már halált okozó ittas járművezetés a vád, a vétkes autós panasszal élt ellene.

Amint az ismert, a Szentendrei úton március 18-án hajnali 2 órakor egy piros lámpánál várakozó BMW-be szinte lassítás nélkül belecsapódott hátulról egy Mercedes. Mind a két autó csúnyán összetört.

A BMW-ben két fiatal ült, mindketten a helyszínen életüket vesztették. Az egyik srác a 21 éves ifjúsági világbajnok kajakozó, Janza Richárd, a másik pedig az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) egykori diákja volt, akit a Facebookon szívbemarkoló sorokkal búcsúztatott az iskola.

Halálos baleset a Szentendrei úton (MTI fotó: Mihádák Zoltán)

A 24.hu arról írt, hogy a Mercedes közel 130-cal ütközött a BMW-nek, mely ekkor már mintegy fél perce szabályosan várakozott a pirosnál.

A Mercedest vezető sofőr előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva rendelte el március 20-án, a kórházban.

Most a hírportál cikke szerint már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják a halálos baleset okozóját. A Fővárosi Főügyészség április 10-én közölte: a sofőrrel szemben a nyomozók halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

Halálos baleset a Szentendrei úton (MTI fotó: Mihádák Zoltán)

A nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján jelenleg az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, nevezetesen halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A sofőr panasszal élt a gyanúsítás módosítása ellen, ám ezt az ügyészség elutasított. Közölték továbbá, hogy indítványozzák a gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását további három hónappal – írta a 24.hu.