Kora nyár hétfőn, majd jön a pofon az időjárástól – ennek nem fogsz örülni

Becsüld meg a holnapi napsütést és a 24 fokot, mert hamarosan emlék lesz csak.

Hétfőn a Kiderül szerint napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy zápor. A déli szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik, éjjel és hajnalban 2 és 8 fok között, a fagyzugos helyeken 0 fok körül alakul a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kora nyarat idéz: 19 és 24 fok közötti értékekre számíthatsz.

Kedden aztán megbokrosodik kicsit az időjárás. Egy hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, amely miatt átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, kezdetben keleten, délkeleten, délután északnyugaton lehet némi napsütés. Többfelé várható eső, zápor, keleten néhol zivatar, a délnyugati szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű.

Szerdán a Kiderül szerint kezdetben kevés lesz a felhő, majd egyre több fátyolfelhő szűri a napsütést, amely meg is vastagszik, majd estére beborul az ég. Napközben csapadék nem valószínű, de estefelé északon helyenként már lehetnek záporok. A délnyugatira forduló szél megélénkül, legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul majd.

Csütörtökön közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, és több helyen valószínű eső, zápor, a nyugati, északnyugati szél többfelé erős, az északi területeken időnként viharos lesz. Ne számíts jó időre: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporokkal, időnként erős északnyugati széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, ami igen messze lesz a hétfői kellemes melegtől.