Óriási erőpróbát teljesített a Down-szindrómás Attila

Egy éve még elküldték a konditeremből, idén végigcsinálta a Spartan Race-et.

Tavaly májusban a hazai sajtó zöme hozta a hírt, miszerint nem engedték meg egy budapesti konditeremben, hogy náluk eddzen a Down-szindrómás Mikó Attila.

A srácnak hamarosan felajánlott egy másik hely egy éves bérletet, valamint egy személyi edző, Szalmásy Balázs is felkereste Attila családját, felajánlotta, hogy szívesen foglalkozik a fiúval.

Az elmúlt egy évben Balázs és Ati együtt dolgozott. Komoly erőpróbára készültek, Balázs ugyanis kitalálta, hogy közösen teljesíteni fogják az idén áprilisi Spartan Race-et. Erről a versenyről van szó:

Az Origo szerint a veszprémi versenyen 20 különböző akadályt legyőzve kell teljesíteni egy hét kilométeres távot. Attila becsületesen végigküzdötte a próbát, a 20 akadály több mint felét leküzdötte. Voltak olyanok, amelyekkel betegsége miatt nem tudott boldogulni, ekkor büntetésként 30 ötütemű fekvőtámaszt kellett csinálnia, melyek zömére képes is volt. Volt olyan, mint például a kúszás, amit rendkívül sajátos technikával teljesített:

“Mentálisan nagyon egyben volt, elképesztő akaratereje van, példa lehet sok ember számára”

– nyilatkozta a verseny után Szalmásy Balázs Atiról.

“Minden pillanatát élvezte az edzéseknek, soha nem láttam rajta, hogy rosszul érezné magát, és ez nekem is erőt adott. Láttam, hogy javul az életminősége, tudtam, hogy nem szabad itt megállnunk. úgy voltam vele, hogy ha már egy kicsit jobbá tudom tenni az életét, akkor már megérte.”

– fűzte hozzá a tréner. Hozzátette, Attilában rengeteg szeretet van, 10 perc közös edzés után már azt mondta neki, hogy a barátja.