Ismeretlen jótevő mentette meg a büntetéstől a zalaegerszegi autóst

A sofőr a Facebookon keresi névtelen segítőjét, egy megosztással te is segíthetsz.

Szerda este került fel a Facebookra egy bejegyzés, mely szerint Zalaegerszegen mikuláscsomagot tett az ellenőr egy autóra. Ezt látván egy ismeretlen jótevő gyorsan vett rá egy parkolójegyet, és írt mellé egy rövid üzenetet, miszerint reméli, hogy ezzel tudott segíteni az autó tulajdonosának.

A tulajt nagyon meghatotta a gesztus, most a Facebookon keresi a névtelen segítőt, hogy egy sütivel, kávéval, üdítővel megköszönhesse a rendkívüli jófejségről tanúskodó cselekedetet:

A Zalaegerszegi Közgyűlés vonatkozó rendelete szerint – amennyiben azon időközben nem változtattak – a gesztus megmentette a pótdíj-fizetési kötelezettségtől az autóst.

Eszerint ugyanis ha az autó üzembentartója az ellenőrzés időpontjában érvényes parkolójeggyel vagy rendszámhoz kötött parkoló bérlettel rendelkezett, de azt nem jelen rendelet előírásai szerint helyezte el, vagy a parkolójegy érvényességének kezdő időpontja és az ellenőrzés időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, akkor az érvényes parkolójegy vagy a bérlet az ellenőrzés napjától számított 8 naptári napon belül bemutatható az üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában.

Ha a jegy vagy bérlet rendben van, akkor eltekintenek a pótdíjazástól. A rendelet kitér arra is, hogy ilyet egy hónapban csak egyszer lehet csinálni.