Gyalázatos stílusban zaklatják a veronai tragédiában elhunyt gyerekek szüleit

Miután a szülők nyílt levelet írtak a tragédiáról és a vélt felelősről, halálos fenyegetést is kaptak.

A veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói a napokban írtak egy nyílt levelet, melyet a Blikk változtatás nélkül közölt. Ebben azt írják, hogy a balesetért véleményük szerint az alvászavarral kezelt buszsofőrt alkalmazó busztársaság az első számú és legnagyobb felelős.

Most a Blikk arról ír, hogy a nyílt levél publikálása óta a balesetben érintett szülők közül többet is zaklatnak, fenyegetnek a Facebookon.

Az egyik érintett a lapnak elmondta, az üzeetek álprofilról érkeztek, bántó, olykor halálos fenyegetések voltak, a cikk szerint úgy beszélnek a tragédiában elhunyt gyerekekről, mintha azok megérdemelték volna a “pokol tüzét”.

Hogy ki, vagy kik állnak az üzenetek mögött, egyelőre nem tudni, többen úgy vélik, hogy a nyílt levél miatt zúdul most rájuk a gyalázkodás. Az üzenetek miatt néhányan feljelentést tettek a rendőrségen.

A Blikk által megszólaltatott ügyvéd, dr. Kamarás Péter szerint a zaklatás vétség 1 évig terjedő szabadságvesztssel büntethető, halálos fenyegetés esetén 3 évet is kaphat a sorok írója.