150 gyereknek készített ajándékcsomagot a nyuszijával élő budapesti hajléktalan

Saját pénzből vásárolta a csomagokba szánt édességet János bácsi.

János bácsi két évtizedet dolgozott végig az építőiparban, tíz évvel ezelőtt azonban rosszra fordultak a dolgai egy jelzáloghitel miatt, emellett munkaadói is sorra tönkrementek – írta a Szeretlek Magyarország.

A budapesti férfit tavaly márciusban kilakoltatták, rövid ideig egy ismerősénél lakott, majd hajléktalanszállóra került. Kilakoltatása előtt már megvolt a nyula, Nyuszó, akit oda akart adni húsvétra valakinek, de nem talált olyan embert, akire rá merte volna bízni.

null

null

Nyuszó így János bácsival maradt, szinte minden nap kijártak a Stadionok megállóhoz. Az állat nincs pórázon, egy-két méternél messzebbre nem távolodott el a gazditól.

A férfi már év elején bekerült a hírekbe: karácsony előtt 120 mikuláscsomagot osztott szét a gyerekek között a Mikulásnak öltöztetett tapsifülessel.

János bácsi a húsvétra is készül: 100 ezer forintból 150 ajándékcsomagot állított össze. Nyuszó sajnos januárban elpusztult, de a férfi nem maradt magára, új nyula lett, Ugribugri, akivel most egy kis, saját maga által eszkábált műfüves szigeten osztogatja az ajándékokat.

null

null

Sajnos azonban sokan előítéletesek vele szemben, egy iskolát és egy óvodát is megkeresett, de az egyik helyről elzavarták, a másik nem is válaszolt neki.

A férfit azonban ez nem tántorítja el a kedveskedéstől. Te is láthatod őt és Ugribugrit, ha a Stadionok megálló környékén jársz.

null

null