Nagyot zuhan a hőmérséklet, íme a legfrissebb részletek

Élvezd ki a gyönyörű napsütést és a nyarat idéző meleget, jön a lehűlés.

Április másodika még gyönyörű nap lesz, a derűs időben 21-25 fokot is mutathat a hőmérő. A Kiderül szerint azonban hétfőtől olyan változás jön, aminek nem örülsz.

Hétfőn eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd délutántól előbb az ország északnyugati, északi részein, majd estétől másutt is megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még sehol sem lesz csapadék, délutántól azonban előbb a Dunántúl északi felén és az északi határvidéken pattanhatnak ki záporok, néhol zivatarok, majd késő estétől már másutt is számítani lehet csapadékra. Az északias szelet élénk, estétől északon erős széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Kedden felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, elsősorban a Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a Tiszántúl északi felén 21, 23 fok is lehet.

Fotó: kiderul.startlap.hu

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak, és több helyen kell záporra számítani. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Csütörtökön a Kiderül prognózisa szerint felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, nagy területen – az ország északkeleti negyedét leszámítva – viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, ami már 10 fokkal marad el a hétvégi kora nyártól.

Pénteken felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kisebb zápor még előfordulhat, de jelentős csapadék nem várható. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.