Már látszik, mikor ér ide az eső

Mondjuk, mikortól kezdj el esernyővel közlekedni.

A Kiderül prognózisa szerint olyan gyönyörű napok várnak ránk a hétvégén, hogy nyáron is elégedetten csettintenénk, ha ilyet hozna a sors.

Pénteken kissé gomolyfelhős, de napos idő várható 22 fokos maximummal, szombaton 19-24, míg vasárnap 21-25 fokra van kilátás rengeteg napsütéssel. A hét utolsó napján a Nyugat-Dunántúlon megnövekedhet a felhőzet, arra egy-egy zápor is előfordulhat.

Hétfőn átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, elszórtan várható zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat – írja a Kiderül. A szél északnyugatira, északira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű, az Alföldön lesz a melegebb.

Kedden napos időre készülj, de helyenként egy-egy zápor meglephet. Az északkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

A szerda a keddhez lesz hasonló, a gomolyfelhős égen látod majd a napot, de ne lepődj meg, ha befut egy frissítő zápor. Pár fokkal hidegebb lesz a hétvégi előnyárnál: éjjel 2-7, nappal 16-21 fok várható.