Küszöbön a nagy lehűlés, nézd, mekkorát zuhan a hőmérséklet

Hidegfront jön erős széllel, becsüld meg a jó időt, nincs sok hátra belőle.

A Kiderül prognózisa szerint a csütörtök és a péntek még gyönyörű lesz. Csütörtökön ugyan a Duna-Tisza közén és keleten helyenként zápor, egy-egy zivatar előfordulhat, és a szél is megerősödhet, de napsütés és a 18-24 fok hatékonyan kompenzálja az esetleges csapadékot.

Pénteken a változó vastagságú magas szintű felhőzet szűrheti a napsütést, emellett többnyire gyenge gomolyfelhő-képződés is várható, legfeljebb északkeleten, északon fordulhat elő néhol futó zápor. A reggeli órákban elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben ködfoltok lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Szombaton már változóan felhős lesz az ég, mérséklődik a napsütéses órák száma. Napközben csapadék nem valószínű, majd estétől helyenként zápor már előfordulhat, az északkeleti, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható, az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, csak kevés napsütés lehet, egy hidegfront miatt több helyen várható eső, zápor. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.