Rossz hírünk van: nézd, mivé lesz a szép idő a hétvégére

Miért mindig a hétvégére jön meg az ilyen idő?

Az időjárásnak az esetek zömében különös érzéke van ahhoz, hogy pont a hétvégén mutassa meg barátságtalanabb arcát. A Kiderül prognózisa szerint most is ez vár rád.

Az előrejelzés szerint pénteken még derűs, napos, száraz idő várható, nappal 10-15 fokos csúcshőmérsékletekkel. Estére azonban megvastagszik a felhőzet, éjjel pedig már eshet is.

És ezzel el is érkeztünk a szombathoz. A hétvége első napján erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként, átmenetileg válhat napközben szakadozottá a felhőzet, többfelé, több alkalommal, főként reggel és késő délutántól újra várható eső, zápor.

A Kiderül szerint az északi területeken megerősödik, néhol viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

A vasárnap sem lesz fényévekkel jobb a szombatnál. A meteorológusok szerint főként keleten átmenetileg felszakadozik a felhőzet, ott néhány órára a nap is kisüthet, a Dunántúlon viszont folytatódik a többnyire erősen felhős idő.

Napközben átmeneti szünetekkel több helyen várható eső, zápor, az északnyugati, nyugati szél nagy területen erős, hajnalban viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű.