A mentőállomáson szült a pécsi kismama, gyönyörű nevet kapott a kicsi

Meg kellett állni a klinika felé félúton, nézett is nagyot a szülészeten várakozó apuka.

Az esetről kedden adott hírt az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Eszerint az Országos Mentőszolgálat pécsváradi mentőautóját március 13-án délelőtt egy pécsi kismamához riasztották, akinek szülési fájdalmai voltak.

Mint írták, amentőegység helyszínre érkezést követően alaposan megvizsgálta a kismamát, majd a Pécsi Szülészeti Klinikára indult vele. Útközben azonban elfolyt a magzatvíz és a fájások is egyre sűrűbbé váltak, melyből arra lehetett következtetni, hogy a baba a kórházba érkezés előtt világra jön. A mentőegység vezetője így úgy döntött, hogy megállnak az útba eső Pécsi Mentőállomáson, ahol segítséggel és megfelelőbb körülmények között vezethetik le a szülést.

Az állomáson tartózkodó mentőtiszt és az oda irányított gyermek mentőorvosi kocsi személyzetének közreműködésével komplikáció nélkül, mintegy 15 perc alatt világra jött az egészséges kisfiú, akinek gyors megszületéséről az édesapja nem tudhatott, hiszen ő a megbeszéltek szerint a pécsi szülészeten várta a mentőegység begördülését. Így is történt, csak nagy meglepetésére már az újszülöttel, Péterrel.

A mentők egy közös képet is készítettek Péterrel és anyukájával: