Öt napnyi ború és eső áll előttünk, mutatjuk, mire készülj

Ha nagyon ráhangolódtál a napsütéses tavaszra, ki kell ábrándítsunk.

Már szombaton megírtuk a Kiderül nyomán, hogy vasárnap sajnos nem folytatődik a szép idő. A nap első felében elszórtan valószínű kisebb csapadék, délután, este már egyre többfelé várható eső, zápor.

A legfrissebb prognózis szerint kora délutánig csak elszórtan fordulhat elő gyenge csepergés, majd délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt.

Éjszaka a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, ezzel együtt délnyugat felől átmenetileg határozottan csökkenhet a felhőzet. A legkisebb mennyiség a Kisalföldön, a legtöbb a Dél-Dunántúlon, Alföldön és az Északi-középhegység térségében várható, 10 mm-t is meghaladó összegekkel. A délnyugati szelet északkeleten kísérhetik erős lökések, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb – áll az előrejelzésben.

A Kiderül térképe nyomán megmutattuk neked, hogy hogyan jön óráról órára az eső, kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy hol és mikor kell majd az esernyő.

A Kiderül előrejelzése szerint a vasárnappal betoppant ború jövő csütörtökig még biztosan marad, ráadásul szinte minden nap számíthatsz csapadékra.

Fotó: kiderul.startlap.hu