Hajmeresztő, amit ez a Volán-sofőr csinált az M7-es bevezetőjén

Az utasok életével játszott, le is fotózták.

Az eset a napokban történt Érd és Budapest között, az M7-es bevezető szakaszán – írta a Blikk kedden.

A mobilozó Volán-sofőr egy utasnak keltette fel a figyelmét, aki le is fotózta. Elmondása szerint a férfi legalább fél percig nyomkodta a telefont fél kézzel, a forgalom helyett a kijelzőt nézve. Ez több más utasnak is feltűnt, akik egyre növekvő nyugtalansággal figyelték a buszsofőrt. A fotót a Blikk cikkére kattintva láthatod:

Az utasok életével játszott: vezetés közben mobilozott a magyar buszsofőr – fotó

A Blikk az ügyben megkereste a Volánbuszt. A cég arról tájékoztatta a lapot, hogy soron kívüli belső vizsgálatot indítottak az ügyben, a sofőr elismerte felelősségét, figyelmeztetést kapott.

A fenti viselkedés nem engedhető meg – mondta el a lapnak Székely Gyula, a Vezetéstechnikai Képzési Központ cégvezetője. Hozzátette, számos fuvaroscég megtiltja a sofőröknek a mobil menet közbeni használatát, emellett a tachográf adatait is összevetik a céges telefon adatforgalmával, ha pedig szükség van rá, büntetést szabnak ki.

Baleset esetén a rendőrség lekérheti a mobilszolgáltatótól az adatforgalmazási adatokat, ellenőrizve, hogy mobilozott-e a sofőr – tette hozzá Székely.