Combját törte a 7 hónapos kisfiának, akit játékból dobált

El is vették a lajozsmizsei férfitől a kicsit, az apa három évet is kaphat.

A balesetről az Ügyészség.hu-ra kerültek fel részletek február 28-án, mivel a 33 éves férfi ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A közlemény szerint a lajosmizsie apuka még 2016. július 4-én este a lajosmizsei házuk udvarán játszott a 7 hónapos kisfiával. A férfi a játék során többször a feje fölé feldobta a csecsemőt, majd elkapta. Az egyik dobás során azonban rosszul kapta el a gyermeket, és leejtette, a picinek pedig eltört a bal combcsontja.

Mint írták, a súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülés maradandó fogyatékosság nélkül gyógyult. A gyámhatóság a balul sikerült játék után két héttel elvette a férfitől a kicsit, és ideiglenesen nevelőszülőknél helyezte el.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.