Porig alázta a gyerekorvos a fájdalomtól zokogó Patrik édesenyját

A nagymama elmondása szerint az anya mellett a kisfiúval sem bánt kesztyűs kézzel a doktor.

A napokban történt esetről a Bors cikkezett hétfőn. Mint írták, egy kelet-magyarországi családban élő négyéves kisfiúnak, Patriknak magas láza volt, fájt a füle és a torka, vasárnap este pedig már sírt a fájdalomtól.

Ekkor a gyermek édesanyja és nagyanyja úgy döntött, kórházba viszik. Az ügyeletes gyerekorvos viszont a nagymama, Bakóné Zsuzsanna elmondása szerint szinte rájuk sem figyelt, a gyermek torkába úgy dugta le a spatulát, hogy annak vérezni kezdett a kirepedezett szája.

Ezután lázat kellett mérni, de a fiú fenekében. Miután Patrik anyukája nem megfelelően helyezte be a lázmérőt, az orvos kivette, majd Zsuzsanna szerint érzéketlen módon benyomta.

Mindezek után az orvos fél órán át beszélgetett Patrik anyukájával, eközben a cikk szerint azt mondta neki:

“minek vállal gyermeket, ha még lázat sem tud mérni?”

Másnap derült csak ki, hogy a gyermeknek középfülgyulladása volt, ezt azonban a nagyszülő elmondása szerint meg sem vizsgálta a gyermekorvos.

A Bors szerint a szóban forgó orvos viselkedését már többen is sérelmezték. Voltak, akik szerint káromkodott, mást gyámüggyel fenyegetett, valakinek pedig kerek-perec megmondta: ha nem tartja be azt, amit ő mondott, a gyermeke miatta fog meghalni.