Nagyot zuhan a hőmérséklet az érkező 19 fok után

Elképesztő tavaszt hoz a hét eleje, de meglesz a böjtje.

Hétfőn változóan felhős égre számíthatsz, délelőtt az Alföldön, délután pedig a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap – írja a Kiderül.

Az előrejelzés szerint csapadék nem valószínű, a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, a szelesebb nyugati tájakon lesz a melegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedden változóan felhős időt ígérnek a szakemberek, lesz némi napsütés, ugyanakkor szélre is számítanod kell, elvétve pedig egy-egy zápor is jöhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Estétől aztán északnyugat felől egy érkező hidegfront miatt erősen megnövekszik a felhőzet.

Szerdán eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, később azonban csökken a felhőzet. Reggel még sokfelé valószínű eső, délutánra viszont elzárják az égi csapokat. A Kiderül azt írja, hogy a hét harmadik napján Budapest tágabb környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A hidegfront miatt lehűl az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül alakul szerdán.

A csütörtök már kellemesebb lesz. Várhatóan átmenetileg erősen megnövekszik majd a felhőzet, de emellett rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap. Elszórtan – főként északon – zápor előfordulhat, a délnyugati szél élénk, többfelé erős lesz. A prognózis szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet +10, 15 fok között alakul.