Előrehozta a temetést az idősotthon, nem tudott elbúcsúzi Éva nénitől Anikó

Mire a gyászoló nő odaért a temetésre, az már le is zajlott, az otthon elnézést kért.

A Bors szerint nemrég a tömörkényi idősek otthonában elhunyt Éva néni. A 71 éves nőnek szinte senkije nem volt, gyermekei nem születtek, a férjétől elvált.

Jusztin Anikó azonban gyermekkora óta ismerte Éva nénit. Elmondása szerint minden karácsonykor elmentek hozzá édesanyjával, emellett mikor Anikó apukája meghalt, Éva néni is segített főzni a halotti torhoz.

A cikk szerint a temetést 11 óra 30-ra tűzték ki. Anikó így is készült, mikor azonban a kijelölt időpontban koszorúval odaért a temetőbe, a gondnok közölte: már lezajlott a szertartás.

Anikó ledermedten fogadta a hírt, teljesen elkeseredett, hogy nem tudott végső búcsút venni szeretett ismerősétől, nem értette, hogyan hozhattal előrébb egy temetést.

Mint kiderült, aznapra két temetést rendelt meg az idősotthon, az egyiket 11 órára, a másikat pedig 11 óra 30-ra, utobbi volt Éva nénié. Az otthon igazgatója azonban szólt a plébánosnak, hogy kezdjék korábban a másikat, így a szertartás a kijelölt időponthoz képest 15-20 perccel hamarabb zajlott le.

Az otthon vezetője elnézést kért, mint mondta, nem hitte, hogy érkezik még valaki a temetésre.

Az időponthoz tartania kellett volna magát a szertartást megrendelő idősotthonnak – mondta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Testamentum Temetkezési Divíziójának vezetője, Molnár Tamás. Szavai szerint azért, mert köztemetés volt, még nem lehetett volna ilyet csinálni, mindenkinek biztosítani kell ugyanis, hogy leróhassa a kegyeletet a kijelölt időpontban.