Kézzel törték a jeget a tóba szakadt 13 éves kislányért a budapesti rendőrök

Több helyen meg is sérültek, egy forró zuhany után azonban folytatták a szolgálatot.

Amint arról korábban írtunk, február 19-én délelőtt 10 óra körül egy 13 éves kislány alatt beszakadt a a XVIII. kerületi Nefelejcs utcai garázssor mögött lévő tó jege.

A fuldokló, kihűlt gyermeket a kerületi járőrök mentették meg, akik hamar alatt a helyszínre értek. A kislányt – aki a kutyája után futott a jégre – a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba szállították.

“Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk, a jeget a karunkkal törtük”

Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, járőrvezető hőstettéről a Zsaru Magazin részletesen beszámolt.

Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását – áll a rendőrség honlapján közzétett cikkben.

Az életmentő rendőrök (fotó: police.hu)

“Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk”

– mondta Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester.

“A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete.”

A rendőrök nem sokat pihentek a jeges élmény után.

“Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot”

– mondták.