Már idén szabadnap lesz a nagypéntek

A parlamenti ütemterv szerint már 2017-ben megkapjuk az április 14-et.

Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Soltész Miklós elmondta, a parlamenti “ütemterv” azt mutatja, hogy most, április 14-én meglesz az első ilyen szabadnap – idézte a politikus szavait az MTI.

Hozzátette, az új fizetett szabadnap bevezetését a gazdaság helyzete is indokolja, ugyanakkor az emberek elmúlt 6-7 éves “megfeszített munkája” is.  Szerinte az új szabadnappal az európai “középmezőnybe” kerül majd Magyarország, ami azt jelenti, hogy 12 ilyen nap lesz egy évben.

(A Magyar Távirati Iroda első, kedd esti hírében még azt írta, hogy “az ütemterv szerint április 14-én szavaznak a törvényjavaslatról, amelyet – most úgy látszik – elfogadnak majd a Parlamentben”. Szerda reggel viszont egy javítást adtak ki a hír kapcsán, melyben már a fenti sorok voltak olvashatók.)