Vigyázz, itt van most veszélyes köd az országban

Tíz megyében él veszélyjelzés hétfő reggel.

A Kiderül szerint február 13-án, hétfőn a Dunától keletre az összes megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Errefelé tartós, sűrű köd nehezíti a reggeli közlekedést, a látótávolság néhány száz méter lehet csupán.

Kattints a Kiderül térképére a részletekért:

Fotó: kiderul.startlap.hu

A portál prognózisa szerint az Alföld, illetve az Északi-középhegység keleti felében tartósan meglévő (helyenként sűrű) köd délelőttre lassan kissé nyugatabbra, délnyugatabbra, súlypontjával jobban a középső országrészre helyeződhet.

Napközben elsősorban a középső országrészben, illetve délkeleten lehetnek tartósabban rosszabbak a látási viszonyok. Estétől főként a Dunától keletre ismét egyre nagyobb területen képződhet köd. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás továbbra is kialakulhat.

A Kiderül szerint február 13-án a Dunántúlon gyengén felhős idő várható, több órára kisüt a nap, a nyugati határ mentén lehet eleinte felhős az ég. A középső országrészben és az Alföld középső, keleti területein tartósan borult, párás, néhol ködös időre számíthatunk.

Mint írták, hétfőn számottevő csapadék nem lesz, de a borult, ködös tájakon néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon lesz a hidegebb. Késő este 0, -5 fok valószínű.