Leszidták az amputált lábú lányt a budakeszi buszon, mert nem adta át a helyét

Az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy még Réka szégyellte magát, mikor elárulta, miért is ül.

A történtek Lukoviczky Rékával estek meg a minap Budakeszire menet – írta a lány a blogján.

A fiatal lány néhány éve egy autóbalesetben elveszítette a bal lábát. Réka azóta blogot ír, a NL Café szerint motivációs előadásokat is tart, hobbiként modellkedik is, tele van energiával.

A minap azonban a Budakeszire tartó buszon leszúrták, mert nem adta át a helyét.

“Olyan jól belemélyedtek Önök a könyvükbe, nem kéne inkább átadni a helyüket másoknak? Nézzenek hátra, gyerekek állnak a buszon, Önök meg ülnek, felháborító!”

– idézte fel Réka a blogján az őt kritizálót.

“Első körben köpni-nyelni nem tudtam…most tényleg leszidott, mert ülök? Most tényleg kössem az utasok orrára, hogy nekem milyen bajom van? Sok hümmögés után csak annyit tudtam kinyögni neki, hogy: “Elnézést kérek, hiányzik a lábam”. Mondanom sem kellett, mekkora kínos csend kerekedett, a többi történés pedig összefoglalható abban, hogy még én szégyelltem magam a nő miatt. Én hülye.”

“Ha én is ezen a szinten gondolkoznék, mindig mindenkit leszidnék, ahányszor csak ülőhely nélkül maradok, pedig nekem is van mit (vagy minek a helyét) fájlalnom. És napjában hányszor van ez így, hogy ülőhely nélkül maradok, azt két kezemen sem tudom megszámolni. Viszont nem kérem számon senkin, mindegy, hogy hosszúban, vagy rövidben vagyok, mert nincs jogom követelőzni senki irányába, legyek bármilyen élethelyzetben.”

– írta Réka.

A teljes sztoriért kattints a blogbejegyzésre:

Az ‘Add át a helyed’ szindrómáról