Veronai tragédia: Magyarországon járt az angol férfi, aki a hős tornatanárnak szervezett gyűjtést

A volt mentős a Szinyei gimiben is járt, fejet hajtott a balesetben elhunytaknak állított emlékfalnál.

Amint azt korábban írtuk, internetes gyűjtést indított egy volt angol mentős, Charlie Joseph Vígh Györgynek, a tornatanárnak, aki magát nem kímélve mentette a veronai balesetben kigyulladt buszból a diákokat. A buszon utazott fia és lánya is, mindketten életüket vesztették, a férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Mostanra már 10239 font – mintegy 3,6 millió forint gyűlt össze a GoFundMe oldalon, ezt a pénzt 455 ember adta össze 19 nap alatt. A gyűjtés még mindig tart, ha te is szeretnél adakozni, kattints ide.

Az RTL Klub most arról számolt be, hogy Magyarországon járt a gyűjtést elindító férfi. Charlie Joseph három gyermek apja, régen mentőzött. Azért látogatott el hazánkba, hogy egyeztessen Vígh Györggyel arról, hogy hogyan is jut majd el hozzá az összegyűlt pénz.

“Szeretném megköszönni az embereknek a sok segítséget és támogatást”

– mondta Charlie Joseph, aki a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba is ellátogatott, ahol találkozott az intézmény igazgatójával, és lerótta tiszteletét az elhunyt diákok emlékfalánál.

A balesetben megsérült diákok már újra iskolába járnak, de még rengeteg idő, míg a lelki sebeik begyógyulnak – mondta el Tóth Gábor igazgató.