Mága Zoltán a leggazdagabb magyaroknak: segítsünk a szegényeken!

Nyílt levélben kéri a hegedűművész a 100 legtehetősebb honfitársunkat, segítsék azokat, akik még fűteni sem tudnak az anyagi helyzetük miatt.

A Prima Primissima-díjas művész idén is meghirdette a “Meleget az otthonokba” elnevezésű akciót, mely során az olyan családokat, időseket, egyedül élőket segítenék, akik nehezen vagy sehogy sem tudják megoldani a fűtést.

Idén azonban olyan sokan jelezték, hogy szükségük volna a segítségre, hogy Mága Zoltán és segítői már nem tudják ezt saját erejükből megoldani.

A művész ezért nyílt levélben fordult a száz leggazdagabb magyarhoz a Facebook-oldalán:

Figyelem!

Kedves Ismerőseim, Barátaim!

Néhány óra alatt olyan mértékű igény mutatkozott a “Meleget az otthonokba” jelszóval indított kampányban a téli tüzelő igénylésére, hogy azt saját erőmből és mecénás barátaim segítségével sem tudom megoldani. Már eddig mintegy tízezer igénylés érkezett kisgyermekeket nevelő családoktól, kisnyugdíjasoktól, közösségektől az ország legkülönbözőbb részeiből.

Be kell látnom, ekkora igényt igazságosan, maradéktalanul teljesíteni nem tudok, mert meghaladja lehetőségeimet. Az általam vállalt családokhoz természetesen mielőbb eljuttatjuk a téli tüzelőt, a kiválasztást munkatársaim már megkezdték. Ahhoz viszont, hogyha mindenkinek nem is, de a segítséget kérők zömének legalább egy-két hétig, a tartós hideg végééig tüzelőt tudjunk biztosítani, sokkal szélesebb összefogásra van szükség.

Mindezek fényében arra az elhatározásra jutottam, felkérem a 100 leggazdagabb magyar összesítésében szereplő polgártársaimat, a felebaráti szeretet jegyében, közös összefogással nyújtsunk azonnali segítséget azoknak, akik nélkülöznek, hogy a jó szándék és a jó szó mellett egy kis meleget is juttassunk az otthonokba.
Meggyőződésem, ez a nemes cselekedet nemcsak konkrét segítséget, hanem reményt és hitet is ad embertársainknak, bizonyítva, hogy belőlünk, magyarokból nem veszett el a jóság, az emberség és tudunk önzetlenül adni!

Várom a tehetős, jó szándékú emberek csatlakozását, hogy még ebben a hónapban eljussunk a rászoruló családokhoz!

A kezdeményezéshez elsőként csatlakozott Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is, hogy együtt segítsünk a rászorulókon. Bízom benne, az általam felkértek is követik a megyéspüspök példáját.

Mága Zoltán