Nem tudott tovább várni, saját magának szervezte le a műtétet a pátyi férfi

És még olimpiát akarunk rendezni…

Futó Gábor február elsején, szerdán csúszott el a lefagyott úttesten a Pest megyei Pátyon , kifordult a bokája – írta a Velvet.

Gábor először a háziorvosát hívta, aki azt mondta neki, hívja a mentőket. A mentők azt mondták neki, hogy “ez hosszú lesz”, és nem is beszéltek a levegőbe, délután három óra előtt értek ki a férfihez, aki háromnegyed 11 körül hívta őket.

A mentő innen még elment vele Biatorbágyra, ahol egy agyvérzés-gyanús nőt vettek fel.

Gábor háromnegyed négykor került be a Szent János Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztály ambulanciájára. Eltelt öt óra, addigra kiderült, hogy műteni kell a lábát, este fél kilencre pedig befektették egy kórterembe.

Másnap reggel az orvos azt mondta, ne egyen és igyon, mert még aznap megműthetik. Ebből aznap nem lett semmi, ahogy pénteken sem. Azt mondták neki, nincs orvos, így nem tudják megejteni a beavatkozást, a szombatot már most elfelejtheti, a vasárnap is kérdőjeles.

A férfi ekkor úgy döntött, hogy kézbe veszi az ügyet. Volt neki egy orvos ismerőse a tatabányai Szent Borbála kórházban, aki elvállalta a műtétet. Ehhez az kellett, hogy Gábor megszerezze a zárójelentést, amit egy másik orvostól meg is kapott, majd saját költségén elutazott Tatabányára Budapestről, ahol végre szombat délelőtt, 57 óra várakozás után meg is műtötték.