Igazi Tiltott Sörnek hívják mostantól az Igazi Csíki Sört

Góbéság a köbön, vajon hogyan folytatódik az ügy a Heinekennel?

Még január végén írtuk, hogy alulmaradt az Igazi Csíki Sör gyártója a Heinekkenel szemben egy jogvitában, a bíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, valamint arra kötelezte őket, hogy 30 napon belül semmisítsenek meg minden eszközt és tárgyat, ami a gyártáshoz szükséges.

“Ezt a döntést annak ellenére hozta meg a román ítélőszék, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is nekünk ítélte a márkát. Az Unió döntését a román bíróság ezzel a döntésével figyelmen kívül hagyta!” – írta akkor a Facebookon az Igazi Csíki Sör.

“Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!” – tette hozzá.

Február hetedikén aztán az Igazi Csíki Sör előállt egy olyan megoldással, aminél tökéletesebb példát a székely góbéságra keresve sem lehetne találni.

Az Igazi Csíki Sört mostantól Igazi Tiltott Sör néven készül – jelentették be a Facebookon, az új címkét is megmutatták:

Fotó: Facebook/Igazi Csíki Sör

Mostantól átmenetileg az Igazi Csíki Sör neve Igazi Tiltott Sör lesz! Az üveg tartalma továbbra is változatlan marad.

– áll a posztban.