Itt eshet a legtöbb hó kedden, kiadták a veszélyjelzést

Ha eltetted a hótaposót a hirtelen megjött tavasz okán, akkor most vedd elő.

Hétfőn még szinte mindenhol eső várható, majd keddre virradó éjszaka a Dunántúlon és északon már havas esőbe, havazásba vált a csapadékforma – írja a Kiderül.

Az előrejelzés szerint kedd reggelig főként a Dunántúl magasabban fekvő területein (Bakony, Mecsek) pár centiméter, helyenként 5 centimétert meghaladó hó hullhat. Kis valószínűséggel az éjszakai, reggeli órákban északkeleten kis mennyiségben ónos eső sem kizárt.

Kedden az intenzívebb csapadék fokozatosan a déli és keleti országrészre szorul vissza, miközben a hideg levegő beáramlásával még inkább a havas eső, havazás lesz a jellemző, a tisztán eső forma délkeletre szorul vissza. Leginkább a Mecsek környékén, az Északi-középhegység keleti részén, majd estétől az Alföld északkeleti részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hullhat pár cm, helyenként 5 centit meghaladó hó – áll az előrejelzésben.

A Kiderül térképe szerint a várható havazás miatt Veszprém, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre veszélyjelzést adta ki keddre. Az említett területeken 12 óra alatt 5 centinél több hó eshet.

A részletekért kattints a térképre:

Fotó: kiderul.startlap.hu

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!