Plüssmacik árasztották el a magyar mentősöket segítő mosodát

Így várják a fürdést a macik, akik a bajba jutott gyerekeket fogják segíteni.

Még 2016 őszén indult a “Legyen plüssmaci minden mentőautóban” kezdeményezés, melynek célja, hogy a bajba jutott gyerekek kezébe a mentők egy-egy macit adhassanak, ezzel is oldva, enyhítve az ijesztő helyzet okozta szorongásukat – írta még novemberben a Facebookon az Országos Mentőszolgálat.

Egy mentőautóban elhelyezett, rövidebb-hosszabb ideig ott tárolt plüssmaci azonban fertőzési kockázatot jelenthet, ezért csak tiszta állapotban, zacskózva vagy fóliázva kerülhet a mentőkocsiba, így a gyermeknek a macit a helyszínen kibontva, tisztán és veszélytelenül adhatják át.

A macik tisztítására és bezacskózására a mentőknek nincs lehetőségük, így arra kérték a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy a plüssállatokat már átadásra kész állapotban juttassák el hozzájuk.

Az akcióhoz a balatonboglári Mosodabázis is csatlakozott. Hogy a macik szép tisztán kerülhessenek a mentőautókba, a mosoda vállalta, hogy kitisztítja a hozzájuk eljuttatott plüssállatokat.

A Mosodabázist ért “macitámadásról” a minap közölt képeket a mosoda. Itt a fürdésre váró plüssmacikban fürdenek a mosoda munkatársai, az alsó képen pedig a tiszta macik várják már, hogy segíthessenek azokon a kicsiken, akik segítségre szorulnak:

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!