Ónos eső: szerdára is kiadták a piros veszélyjelzést

Felejtsd most el egy darabig az autót.

Amint azt korábban írtuk, kedden az ország közepére harmadfokú, piros figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt is.

Az utált csapadékfajta meg is tette a hatását, dél körül már egymást érték a balesetek az országban, egy budapesti utcában hat autó tört azért össze, mert nem tudtak megállni a lejtőn. Az ónos eső a CAF villamosok visszapillantó kamerájával is kibabrált, emiatt fennakadások voltak az egész fonódó vonalon Budapesten.

Sajnos az ónos eső a szerdát is tematizálni fogja. A Kiderül szerint a hét harmadik napjára, február elsejére már most kiadták a harmadfokú veszélyjelzést az említett csapadék miatt, a portál térképén Pest, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya is piroslik. Errefelé tartós (több órás) ónos esőre kell készülni, a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 millimétert.

Somogyban, Veszprémben, Komárom-Esztergomban, Nógrádban, Hevesben, Borsodban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Csongrádban másodfokú a veszélyjelzés, arrafelé is tartós ónos esőre kell számítani, csak éppen egy kicsit kevesebbre.

Az ország északi sávjában a havazás miatt is veszélyjelzés él a szerdát illetően. Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 centiméter hó várható, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

A részletekért kattints a Kiderül térképére:

Fotó: kiderul.startlap.hu