Kezdődik a jégkáosz – egymást érik a balesetek

Az ónos eső következtében személygépkocsi csúszott a tűzcsapnak Budakeszin a Rákóczi és az Erkel Ferenc utca sarkán.

Az Index azt írta, a budapesti Ponty utcában that autó tört össze, mert a lejtőn képtelenek voltak megállni az ónos eső miatt.

Az ónos esőben pedig ilyen veszélyes helyzetek is összejönnek.

Az MTI azt írta, baleset miatt egy-egy szakaszon nem közlekedik a 47-es, a 49-es, az 56A és a 61-es villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán kedden, nem sokkal dél előtt.

Az 56A és a 61-es villamos Hűvösvölgy és a Szent János Kórház között nem közlekedik, helyette pótlóbusz jár Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.

A 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között nem jár. A kimaradó szakaszon a 2-es, a 3-as és a 4-es metrót, valamint a 9-es, a 15-ös és a 115-ös autóbuszt ajánlja a BKK.

Pest megye és Nógrád megye határán, Acsa és Galgaguta között két baleset volt. Árokba csúszott egy autó, ettől nem messze karambolozott két jármű. Senki sem sérült meg – írta az Index.

Személygépkocsi és teherautó ütközött össze a 2-es főúton Drégelypalánknál, a balesetben egy ember életét vesztette – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: Drégelypalánk külterületén, a 2-es főút 71-es kilométerszelvényénél eddig tisztázatlan körülmények között történt az ütközés.

A baleset során a személygépjármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – tette hozzá.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat mindkét irányból Dejtár felé terelik.