Budapest főkapitánya fizetné ki a leukémiás kislány apukájának büntetését

Elképesztő gesztust tett Bucsak Gábor vezérőrnagy.

Futótűzként söpört végig a médián egy leukémiás kislány és családjának története, akik a szmogriadóban autóztak fel Budapestre, mentek a soron következő kezelésre.

Ennek során azonban komplikációk léptek fel, a lánynak bent kellett maradnia a kórházban. Anyukája vele maradt, apukája pedig hazaindult a család 20 éves Opel Astrájával. Ekkor állították meg a rendőrök, és mivel a környezetvédelmi besorolás miatt az autó nem közlekedhetett volna aznap Budapesten, 15 ezer forintos büntetést szabtak ki. A férfi hiába mondta, hogy lányát vitte gyógykezelésre, a bírságot nem sikerült elhárítania.

Azóta már a magyara mentősök jelezték, hogy ők összedobják a pénzt, ne a családnak kelljen kifizetnie a bírságot.

Január 28-án reggel a magyar rendőrség honlapján szokatlan közlemény jelent meg, melyet Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőr-főkapitánya szignózott.

Ebben felidézte a történteket, majd az alábbit írta:

“Én nem ilyen hozzáállást várok el munkatársaimtól. Hiszem, vallom, hirdetem: szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre nem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát. A rendőr ilyenkor nem bírságol, figyelmeztet.

Három napja töprengek, mit tehet egy ilyen helyzetben a budapesti főkapitány. Röviden és tömören, semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt.

Várom a bírságolt jelentkezését!

Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya”