Újra itt a mínusz 20 fok

Dermesztő hidegre készülj a hétvégén.

Bízunk benne, hogy az utolsókat rúgja már az extrém hideg, ide kattintva megnézheted, meddig tart még a zimankó.

A hétvégén azonban még ereje teljében lesz a tél. Pénteken a Nyugat-Dunántúlon és az északi határnál jobbára napos idő várható, de másutt is általában szakadozik, vékonyodik majd az alacsonyszintű felhőzet, és javulnak a látási viszonyok – olvastuk a Kiderül prognózisában. A napos, gyengén felhős területek mellett viszont felhős, ködös körzetek is maradhatnak, és utóbbi tájakon hószállingózás, ónos szitálás sem zárható ki.

Az előrejelzés szerint a hét utolsó munkanapján többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül, esetleg megerősödik a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke a napos területeken 0 fok körül, a ködös, felhős tájakon -2, -8 fok között alakul. Késő estére többnyire -4 és -14 fok közé hűl le a levegő, de az Északi-középhegység térségében a vastag hóval borított tájakon -14 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Szombaton borult, párás, foltokban zúzmarás ködös és derült területek egyaránt lehetnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Tiszántúl lehet a leginkább napos, a Dunántúl pedig a leginkább felhős, a borult részeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat, a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a borult területeken -5, -8, a derült, hóval borított tájakon -9, -19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken -2, -6, másutt 0 fok körül valószínű.

Vasárnap gyengén felhős és borult, párás területek egyaránt lehetnek, csapadék nem valószínű, gyenge marad a légmozgás – áll a prognózisban. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a borult tájakon -5, -8, a derült, hóval borított részeken -9, -20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken -2, -4, másutt -1, +3 fok között valószínű.

Hétfőn többnyire gyengén felhős lesz az ég, de néhol tartósan borult körzetek is lehetnek, csapadék nem lesz, gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a borult tájakon -4, -7, másutt -8, -16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között várható.