700 éves fa köré épült az állomás, és az sem mindegy, hogy miért

Itt a bizonyíték, hogy van jobb megoldás a pusztításnál.

Az Osaka északi külvárosában található Kayashima vasútállomás ékes bizonyítéka annak, hogy az ember és a természet békésen, harmonikusan is tud együtt létezni.

Fotó: boredpanda.com/Kosaku Mimura/Nikkei

Az állomást 1910-ben nyitották meg, közvetlenül egy méretes kámforfa mellett – írta a Bored Panda. Teltek-múltak az évtizedek, az állomás bővítése pedig szükségszerűvé vált. Neki is fogtak ennek 1972-ben, az új épület miatt viszont kivágásra ítélték a több évszázados fát.

Fotó: boredpanda.com/me de miru neyagawashi

Mikor azonban nekiálltak a munkának, mindig valami különös dolog akadályozta meg annak kivitelezését. Egy férfi, aki levágta az egyik ágát, még aznap belázasodott, mások pedig azt látták, hogy füst száll fel a fa gyökereitől. Közben a helyiek is megtudták, hogy mit terveznek szeretett fájukkal, emiatt pedig éktelen haragra gerjedtek.

Fotó: boredpanda.com/Studio Ohana

A körülmények miatt az új állomás terveit úgy módosították, hogy abban a fa is helyet kapott, az épületet lényegében a fa köré építették.

Fotó: boredpanda.com/Studio Ohana

A munkálatok 1973-tól 1980-ig tartottak. Az állomás és a fa, amit szakértők 700 évesre becsülnek, azóta is egymásba kapaszkodva él békés egyetértésben.

Fotó: boredpanda.com/Studio Ohana

Fotó: boredpanda.com/Studio Ohana