Vigyázz: itt van most veszélyes köd az országban

Mutatjuk, merre rossz most közlekedni.

A Kiderül szerint január 23-a, hétfő többnyire borult, párás lesz, csupán a Dunántúl nyugati és az Alföld északi részén lehet napos idő. Az előrejelzés szerint foltokban zúzmarás ködre is számítani kell, a borult tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.

A légmozgás a szakemberek szerint általában mérsékelt lesz, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -4 és -8 fok között valószínű, a napos tájakon 0, +1 fok körül valószínű.

A Kiderül azt írja, hogy az ország déli felén nagy területen, másutt foltokban kialakult sűrű zúzmarás köd napközben a legtöbb helyen ritkul vagy megemelkedik, de helyenként – elsősorban az Alföld déli területein – tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. A ködös, borult tájakon ónos szitálás, illetve hószállingózás nem zárható ki.

A köd miatt Báncs-Kiskun, Csongrád és Békés megyékre elsőfokú veszélyjelzést adtak ki. Eszerint az említett megyékben tartós, sűrű, hat órán át, vagy annál tovább megülő köd nehezítheti a közlekedést, a látótávolság néhány száz méter lesz csupán.

Fotó: kiderul.startlap.hu