1,8 milliárd forintos ajánlatot utasított el a tizenéves feltaláló

A srác szerint ugyanis jóval többet fog érni, amit alkotott.

Mohammed Ali még csak 17 éves, de már most jóval többet mondhat el magáról, mint amit az emberek túlnyomó többsége élete során bármikor.

A brit diák 12 éves volt, mikor elindult az első cége, készített egy videojátékot, valamint egy pénzügyi alkalmazást is, melyekkel durván 40 ezer fontot – mintegy 14 millió forintot – keresett. Most pedig egy olyan ár-összehasonlító oldal indítása előtt áll, ami már komolyan felkeltette egyesek figyelmét – írta a Daily Mail.

Card

A Dewsburyben élő fiúnak van egy üzlettársa a 60 éves Chris Thorpe személyében. Karácsony előtt egy csapat amerikaival találkozott a páros, Mohammed és Chris befektetőket keresett a weboldalhoz.

Ahelyett azonban, hogy arról tárgyaltak volna, hogy az amerikaiak mennyit hajlandóak invesztálni az oldalba, egy olyan ajánlatot kaptak, amitől elkerekedett a szemük. A csapat ugyanis bedobta, hogy hozzávetőlegesen ötmillió fontért megvásárolná a páros cégét, úgy, ahogy van, vele együtt pedig vinné a honlapot is. Segítünk: ötmillió angol font a mostani árfolyamon 1,78 milliárd forint.

A srác azonban, aki a weboldalt szülei hálószobájában programozta le, visszautasította az ajánlatot. Úgy vélekedik ugyanis, hogy maga a koncepció és a technológia, amit kidolgozott, már most fontmilliókat ér, a későbbiekben pedig csak felfelé fog menni az ára.

Card

Az oldal (weneed1.com) – melynek indítását január 28-ra ütemezték – az eladókat és a vevőket is folyamatosan értesíti az elérhető árucikkekről, algoritmusai segítségével pedig folyamatosan naprakészen tartja az állandóan változó árakat. Készítői szerint az oldalnak egyszerűen nincs konkurenciája, azért ennyire zseniális.

Mohammed reméli, hogy példája más tizenéveseket is arra buzdít majd, hogy belevágjanak az üzleti életbe.