Olaszországi tragédia: ez volt a magyar diák első mondata, mikor felhívta az anyukáját

Miután kiugrott a buszból, azonnal telefonált.

Mint az ismert, péntek éjjel balesetet szenvedett és kigyulladt az olaszországi Verona közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium volt és jelenlegi diákjait, tanárjait és egyikük családját szállító autóbusz. A tragikus esetben tizenhatan életüket vesztették, a 24.hu szerint 26-an megsérültek. A lángoló buszról videó is készült. A tűzben álló járműre egy tornatanár visszament, és mentette, akit csak tudott, közben ő is megégett.

A balesetet követő szombaton a fővárosi gimnáziumnál tömeg gyűlt össze, virágokkal, gyertyagyújtással emlékeztek az elhunytakra. A buszon összesen 54-en voltak, 43-an közülük fiatalkorúak.

Megemlékezés a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál ( MTI Fotó: Marjai János)

A 24.hu vasárnap megszólaltatta a balesetet szenvedett diákok egyikének testvérét. A lány elmondta, öccse volt az első, aki egyből hazatelefonált, miután sikerült kimenekülnie a buszból.

A fiú aludt, mikor a baleset történt, arra ébredt, hogy ég a busz – mondta el a lány. A busz hátuljában utazott, az ablakot kirúgták, úgy menekültek ki. A fiú mezítláb hagyta el a buszt, de a telefonját magával tudta vinni, és egyből telefonált is.

“Anya, most ülj le vagy kapaszkodj meg. A buszunk kigyulladt, de én jól vagyok”

– mondta a fiú nem sokkal háromnegyed 12 előtt a telefonban, a család azonnal hívta a konzult, akiket ők ébresztettek a hírrel – áll a cikkben.

A Corriere della Sera olasz napilap megszólaltatta az egyik magyar utast, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett – írta a 24.hu.

Az utas elmondta, hogy Milánó térségében megálltak egy rövid pihenőre. Az autópályán nem volt nagy forgalom, az út ki volt világítva, a baleset hirtelen történt, a tűz pedig a busz elejében keletkezett.

Fotó: repubblica.it

A cikk szerint jelenleg hat sérültet ápolnak kórházban, közülük kettő állapota válságos, egyikük testét 65 százalékban harmadfokú égési sérülések borítják, a másiknál a koponyát érintő műtétre volt szükség. Egyiküket sem sikerült biztosan azonosítani.

A portál a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján azt írta, az áldozatok, holttestek azonosítása még csak most kezdődik meg. A kiérkezett szülők egy részétől levették a DNS-mintákat, a égleges azonosításra azonban még jó pár napot várni kell.