Jégbe fagyott hattyút mentettek a rendőrök és a tűzoltók a Zagyvából

Hatósági összefogás segített a pórul járt víziszárnyason.

A mentésről a honlapján számolt be a rendőrség. Eszerint egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre január 21-én, szombaton, 10 óra 54 perckor, hogy vélhetően egy hattyú belefagyott a Zagyvába Szolnokon.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A járőrök percek alatt a helyszínre értek és megtalálták a mozdulatlan állatot, de megállapították, hogy életben van, mivel a zajokra reagált.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A madarat nem tudták biztonságosan megközelíteni a rendőrök, mert a parttól körülbelül 2 méterre volt a vízbe fagyva, a jégréteget vékonynak ítélték, ezért segítséget kértek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelem munkatársaitól.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrök és a tűzoltók egy létrát fektettek a jég felületére, majd a katasztrófavédelem szakemberei feltörték a fagyott folyó vízét az állat körül és kiszabadították a madarat. A jég fogságából épségben kiszabadított hattyú visszaúszott a társaihoz.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Nemrég a Tisza-tó jege ejtett fogságba egy hattyút, a legyengült madarat a Hortobágyi Madárkórház munkatársa mentette meg a fagyhaláltól. A madármentésről készült megható fotókat ide kattintva éred el, ha pedig megnéznéd, hogy hogyan leheltek életet a madárba, és milyen gyönyörű nevet adtak neki a kórházba, kattints ide.