Így segíthetsz az olaszországi buszbalesetben érintett családoknak

Országos gyűjtés indult, mutatjuk a részleteket.

Országos gyűjtést indít a buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára az Ökumenikus Segélyszervezet – közölték az MTI-vel.

A segélyszervezet közleménye szerint az egész országot sokkoló tragédia utáni gyászban lehetőséget szeretnének biztosítani mindenkinek, hogy szolidaritását fejezze ki a Verona közelében történt buszbalesetben érintett családokkal. Ezért indítják el pénzadományok gyűjtését, a beérkező pénzt teljes egészében az érintett családoknak juttatják el.

“Egy ilyen tragédia esetén az ember a gyász és a tehetetlenség érzésével szembesül. Az együttérzés és az imák mellett talán a legtöbb, amit tehetünk, hogy támogatjuk a tragédiát szenvedett családokat, akik családfenntartót, gyermeket vesztettek el, vagy sérülésük miatt hosszabb kezelésre szorulnak”

– idézte a közlemény Lehel Lászlót, a szervezet elnök-igazgatóját.

A gyűjtéshez a Segélyszervezet honlapján, a www.segelyszervezet.hu oldalon és az ott megtalálható számlaszámon lehet adakozni. Mint írták, a 11705008-20464565 számlaszámon, „Buszbaleset” megjelöléssel lehet adakozni.

Ezen kívül lehetőség van az adományozásra a segélyszervezet honlapján is. Kattints az alábbi képre, és már ott is vagy az oldalon. Válaszd ki a “Busztragédia” gombot, válaszd ki a kívánt összeget, vagy az “Egyéb összeg” lehetőségnél adj meg egy tetszőleges tételt, majd kattints a “Következő lépés” gombra.

Fotó: segelyszervezet.hu