Tragikus buszbaleset: így gyászolták a budapesti giminél az elhunyt diákokat

Mintegy százan gyűltek össze a Szinyei gimnáziumnál gyertyákkal, virágokkal.

Tragikus buszbaleset történt péntek éjjel Olaszországban, egy magyar diákokat szállító busz ütközött egy felüljáró tartóoszlopának ütközött. A busz kigyulladt, 16-an meghaltak, sokan megsérültek.

A lángoló buszról videó is készült. A tűzben álló járműre egy tornatanár visszament, és mentette, akit csak tudott, közben ő is megégett.

A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A gimnáziumnál szombaton egy nagyjából száz fős tömeg gyűlt össze, gyertyagyújtással, virágokkal emlékeztek a balesetben elhunytakra – írta a 24.hu.

A cikk szerint a megemlékezés előtt egy listáról felolvasták azok nevét, akik biztosan tudni, hogy kimenekült az égő buszból, és biztonságban vannak.

A 24.hu fotóriportere kint volt a megemlékezésen, a fotókért kattints az alábbi képre, a többit a portál cikkében találod:

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Az MTI fotóriportere is kint járt a giminél:

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

A busz egy Setra márkájú, 57+4 személyes jármű volt, két főállású magyar sofőr vezette – mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek. A busz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak – tette hozzá.