Itt lesz veszélyes köd és fagy vasárnap

Nem elég, hogy hideg lesz, még a látni is bajos lesz.

Megnéztük a Kiderült, hogy kiderüljön, milyen idő lesz a hétvége második napján, ekkor láttuk, hogy nem árt vigyázni majd vasárnap.

A portál szerint ugyanis szombat estétől többfelé várható köd kialakulása, valamint a meglévő köd terjeszkedése. Vasárnap hajnalra legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén, Duna-Tisza közén és az Alföldön ismét sűrű zúzmarás köd kialakulása várható, amely vasárnap napközben többfelé megmarad, a ködös területeken ónos ködszitálás, hószállingózás előfordulhat – áll a figyelmeztető előrejelzésben.

Estétől, késő estétől az Alföld és az Északi-középhegység nyugati tájain, illetve délnyugati határvidéken ismételten -15 fok közelébe, alá süllyedhet a hőmérséklet.

A várható köd miatt Budapesten és 13 megyében él figyelmeztetés vasárnapra, a veszélyjelző térképen sárgul az egész Dél-Dunántúl, a Duna-Tisza köze, Észak-Magyarország, valamint Szabolcsot kivéve az egész Tiszántúl. A dermesztő hideg miatt 10 megyében él figyelmeztetés, a részletekért kattints a Kiderül térképére:

Fotó: kiderul.startlap.hu